Henkisyyden harhapoluilla

Uushenkisyyteen perehtyminen saattaa hengästyttää. Esille tuodaan niin valtaisa kavalkadi erilaisia henkiolentoja, että lukija saattaa kokea jopa lievää henkistä ahtaan paikan kammoa. Omien suojelusenkeleiden, muiden ehkä satojenkin perusenkelien, oman arkkienkelin, oman atlantisenkelin, kuuenkelin, aurinkoenkelin, valonenkelin, tähtienkelin, serafin, yksisarvisen sekä henkioppaiden – joita voi niin ikään olla lukuisia – läheisyydessä voi majailla siis myös ihka oma lohikäärme sekä kenties myös voimaeläin.

Miksi henkisyys kiinnostaa niin monia? Mistä lähteestä henkimaailman viestit tulevat ja millaisia ne ovat? Miksi kanavoituna saatu ”tieto” on usein ristiriitaista ja miksi sitä ei haluta kritisoida henkisyyden toimijoiden piirissä? Millä tavoin henkisyys eroaa kristinuskosta ja kuinka new age hyödyntää tulkinnoissaan Raamatun sanastoa, kristillisiä käsitteitä ja tekstejä?

Uushenkisyys, jota kutsutaan myös nimillä uususkonnollisuus, uuden aikakauden liike tai new age, pitää sisällään lukemattomia erilaisia muotoja ja oppeja. Se ei ole vähäpätöistä liikehdintää: uushenkisyyden piirissä liikkuu myös paljon rahaa. Kurssit saattavat maksaa jopa tuhansia euroja. Niiden tehoa ei voi taata, mutta moni on silti valmis maksamaan.

Mitä syvemmälle uushenkisyyden tiheikköihin kuljetaan, sitä helpommin terve kriittisyys unohtuu. Kirjassa Henkisyyden harhapoluilla pysähdytään miettimään toiminnan eettisyyttä ja niitä ongelmia, joita new agen poluilla voi tulla vastaan.

Linkki kustantajan sivuille